ηλιακά πάνελ, απόδοση, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Τα φύκια αυξάνουν την απόδοση στα ηλιακά πάνελ κατά 4%

Τα φύκια αυξάνουν την απόδοση στα ηλιακά πάνελ κατά 4%

ηλιακά πάνελ, απόδοση, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

ηλιακά πάνελ, απόδοση, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Μια σουηδική ομάδα εγκαινίασε μια πιλοτική εγκατάσταση για τη μαζική παραγωγή υλικού φυκιών που μπορεί δυνητικά να αυξήσει την απόδοση της ηλιακής μονάδας πυριτίου κατά 4% και το λεπτό φιλμ κατά 36%. Τα φύκια προστίθενται στην ενθυλάκωση σε μονάδες με βάση το πυρίτιο ή στην αντιανακλαστική επίστρωση στο γυαλί των μονάδων λεπτής μεμβράνης. Η ομάδα εκτιμά ότι οι ενότητες που θα προκύψουν θα ήταν 3,9% φθηνότερες.

Η start-up Swedish Algae Factory με έδρα τη Σουηδία έχει αναπτύξει ένα νέο υλικό, που ονομάζεται Algica, για να βελτιώσει την απόδοση του πυριτίου και των ηλιακών συλλεκτών λεπτής μεμβράνης. Ως μέρος του έργου Sunalgae Life, η ομάδα καλλιεργεί μονοκύτταρα φύκια φωτοσύνθεσης που ονομάζονται διάτομα για να εξάγει τα κελύφη τους, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μοναδικές ιδιότητες χειρισμού φωτός, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού του υπεριώδους φωτός (UV).

Στη συνέχεια, τα κελύφη προστίθενται στην ενθυλάκωση των μονάδων πυριτίου ή στην αντιανακλαστική επίστρωση στο γυαλί των μονάδων λεπτής μεμβράνης, τα οποία η σουηδική ομάδα ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να ενισχύσει την απόδοσή τους κατά 4% και 36%, αντίστοιχα. Αυτές οι βελτιώσεις «μετρήθηκαν σε ενδεικτικές δοκιμές flash που πραγματοποιήθηκαν από εξωτερικά ιδρύματα», συμπεριλαμβανομένου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Chalmers, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας.

Τα κελύφη των φυκών θα πρέπει επίσης να μειώσουν την υποβάθμιση των ηλιακών συλλεκτών με την πάροδο του χρόνου που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η ομάδα εκτιμά ότι οι μονάδες που θα προκύψουν θα είναι 3,9% φθηνότερες σε σύγκριση με τα πάνελ που διατίθενται σήμερα στο εμπόριο.

Το έργο Sunalgae Life απαιτούσε επένδυση 4 εκατομμυρίων ευρώ, εν μέρει ανάθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας από τους στόχους της είναι η εμπορευματοποίηση του υλικού φυκιών για χρήση σε ηλιακούς συλλέκτες. Η ομάδα έχει τώρα εγκαινιάσει μια πιλοτική εγκατάσταση στη Σουηδία για τη μαζική παραγωγή του υλικού. Η νέα εγκατάσταση αναμένεται να καλλιεργεί 500 κιλά ετησίως και στη συνέχεια 1.000 κιλά ετησίως. Μέχρι τώρα, η ομάδα καλλιεργούσε 30 κιλά ετησίως σε θερμοκήπιο.

«Το υλικό που παράγεται από την εγκατάσταση θα ελεγχθεί για βελτίωση της απόδοσης σε ηλιακούς συλλέκτες», αναφέρει ο ιστότοπος του έργου. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι η διαδικασία παραγωγής είναι κυκλική . «Το υλικό παράγεται με μια φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία όπου το νερό καθαρίζεται, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ανακυκλώνονται, απορροφάται διοξείδιο του άνθρακα και παράγεται επίσης μια πολύτιμη βιώσιμη οργανική βιομάζα».

Η Sharp αυξάνει την ισχύ εξόδου σε τρία ηλιακά πάνελ μισής κοπής
Νέοι τριφασικοί ηλιακοί μετατροπείς από την KSolare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

net metering, μπαταρίες, ηλιακά πάνελ, Sharp, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία, net billing

net metering, μπαταρίες, ηλιακά πάνελ, Sharp, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία,net billing

net metering, μπαταρίες, Μια σουηδική ομάδα εγκαινίασε εγκατάσταση παραγωγής φυκιών που μπορεί δυνητικά να αυξήσει την απόδοση στα ηλιακά πάνελ πυριτίου κατά 4%. Μπαταρία

Το καλάθι μου
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Categories